Ambachtelijk kinderfeestje! Verrassende tips.

Ambachtelijk kinderfeestje organisere

Het lijkt met al die media maar moeilijk om de aandacht van kinderen erbij te houden. Maar je zult zien: een ambachtelijk kinderfeestje organiseren zullen ze leuker vinden dan je denkt. Hier drie verrassende tips!

“Mama? Hoe wordt mijn boterham eigenlijk gemaakt?” Je zult versteld staan hoe leuk kinderen het vinden om met een echte bakker te praten, en uiteindelijk hun eigen broodjes te bakken. Natuurlijk allemaal met een joekel van een bakkersmuts. Uit ervaringen blijkt deĀ Roodenrijs Meesterbakker in Rijswijk een goede uitkomst is als het gaat om een ambachtelijk kinderfeestje. Maar anders kun je de bakker om de hoek natuurlijk altijd even persoonlijk vragen wat de mogelijkheden zijn voor kinderfeestjes.

Is je zoon of dochter meer een zoetekauw? Geen probleem! Dan krijg je de kids vast wel zoet met een dagje in de chocolaterie. Bij Olala Chocola in Rotterdam kunnen de kinderen wel anderhalf uur lang knutselen en priegelen. Daarna kunnen al hun lekkernijen natuurlijk mooi mee naar huis! Dat is weer eens wat anders dan de standaard film en popcorn.

Een ambachtelijk kinderfeestje, gewoon bij de boer!

Wil je juist uit de stad weg, is het misschien leuk om bij de boer langs te gaan. Daar heb je naast het ambacht ook een verrassend kinderfeestje met een veelzijdigheid aan dieren. En die vervelen nooit! Heb je geen idee waar je moet zoeken? Boerderij Het Gagelgat uit Soest is onlangs verkozen tot boerderij van het jaar, en is met haar verhalenroute en paardenfaciliteiten een waarlijk paradijs voor kinderen. Helemaal gratis, dat ook nog eens! Houd vooral ook de agenda in de gaten voor leuke kinderactiviteiten, zoals het maken van je eigen jam.

Je ziet het, de oude ambachten zijn nog altijd hartstikke hip! Vaklieden zijn overal nog te vinden, dus kijk zelf eens goed rond. Zelfs als ze een ambachtelijk kinderfeestje niet uitdrukkelijk aanbieden, kan een praatje altijd helpen. Voor de beroepsbakker is een horde kinderen natuurlijk ook weer eens heel wat anders dan zijn dagelijkse brood!