High tea organiseren: Originele high tea!

High tea organiseren

Je hebt je suf gezocht naar mogelijkheden voor een high tea, maar op een bepaald moment lijkt alles op elkaar. Wat voor mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal behalve het ouderwetse theedrinken met koekjes en scones? De beste tips voor een high tea organiseren op een rijtje.

Het eerste dat je je moet gaan afvragen is: Wat voor high tea zou ik willen? Er bestaan meer varianten dan je denkt! Je bent natuurlijk bekend met de traditionele Engelse afternoon tea met de scones, cupcakes en sandwiches. De brownies en de muffins ken je vast ook uit de Amerikaanse films en series. Maar misschien heb je nu eens zin in een stijlvolle Franse variant? Denk aan klassieke amandelkoekjes, een brioche en als kers op de taart een tarte tatin. Google vooral ook eens op het recept van ‘chocolade moelleux’, want hier komt de vloeibare chocolade uitrollen als je ‘m aansnijdt! Heb je geen zin in zoveel moeite? Geen nood! Onder andereĀ Gabriella’s taartenatelier (regio Zutphen) kan bij jou thuis naast een Engelse, ook een Franse en Oostenrijke high tea organiseren.

Oosterse high tea organiseren!

Of kijk verder dan je neus lang is, en kom eens alternatief uit de hoek met een Arabische high tea! Lekker zoete muntthee uit een mooi versierde zilveren theepot. De onovertroffen stroperige baklava met pistache of walnoot. Misschien nog een waterpijp erbij? Let erop dat de aankleding van een high tea altijd minstens zo belangrijk is dan de hapjes zelf. Dat kan thuis, maar wat is er passender dan de Arabische sferen van een oud badhuis? Die mogelijkheid is er! In restaurant Badhu (Utrecht) kunnen ze voor jou een verrassende high tea organiseren in de stijl van duizend-en-een-nacht.

[banner]

Nu je toch in de Oosterse sferen zit, kun je net zo goed nog iets verder dromen. De Indonesische variant van de high tea heeft weer z’n hele eigen sfeer en smaak. Spekkoek, ‘kwee lapis’, gebakken banaan, maar ook hartige lekkernijen vormen de basis van een Indische high tea. De Indonesische keuken is niet zo eenvoudig, dus we raden het af om dit in je eigen keuken uit te proberen. Jimmy Leidelmeijer van Het Nieuwe Indonesische Koken heeft de eeuwenoude familierecepten in z’n vingers, en verzorgt graag een alternatieve high tea bij je thuis.

Afhankelijk van of je smaak meer traditioneel of alternatief is, zul je vast een duidelijke voorkeur hebben. Houd daar vooral aan vast, want je blijft natuurlijk je hoogstpersoonlijke high tea organiseren! InvitesYou wenst je in ieder geval veel succes met de voorbereiding en alle plezier op de dag zelf.